Οι ΚΑΡΠΟI ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ - WOLF BERRIES - LYCIUM BARBARUM

Οι ΚΑΡΠΟI ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ - WOLF BERRIES - LYCIUM BARBARUM
Διατηρούν τη φυσιολογική κυτταρική ανάπτυξη και αναδομούν τους εκφυλισμένους ιστούς!
WOLF BERRIES

Τα Goji Βerries ή Wolf Berries είναι ίσως τα πιο πλούσια διατροφικά φρούτα του πλανήτη. Περιέχουν 18 είδη αμινοξέων (έξη φορές περισσότερα από τη γύρη των μελισσών) συμπεριλαμβανομένων και των 8 απαραίτητων αμινοξέων (όπως η ισολευκίνη και η τρυπτοφάνη).
Περιέχουν επίσης 21 ιχνοστοιχεία (τα κύρια των οποίων είναι ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός, το ασβέστιο, το γερμάνιο, το σελήνιο και ο φωσφόρος).

Τα Goji Βerries είναι η πλουσιότερη πηγή καροτενοειδών, συμπεριλαμβανομένης και της βήτα-καροτένης (πιο πολύ βήτα-καροτένη από τα καρότα!), από όλες τις γνωστές τροφές και φυτά του πλανήτη!
Περιέχουν 500 φορές το ποσό της βιταμίνης C, σε αναλογία βάρους σεσχέση με τα πορτοκάλια!!! Περιέχουν επίσης βιταμίνες B1, B2, B6, καιβιταμίνη E.

Τα ώριμα φρούτα περιέχουν περίπου 11 mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια,βήτα στερόλη (έναν αντιφλεγμονώδη παράγοντα), λινολεϊκό οξύ (ένα λιπαρό οξύ), σεσκιτερπενοειδή (κυπερόνη και σολαβετιβόνη) τετρατερπενοειδή (ζεαξανθίνη - φυσαλίνη) και βηταϊνη (0.1%).

Τα Goji berries περιέχουν πολυσακχαρίδες οι οποίοι ενισχύουν εκπληκτικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένας πολυσακχαρίδης που βρέθηκε σ’ αυτό το φρούτο είναι ένα πανίσχυρο εκκριταγωγό (μια ουσία δηλαδή που διεγείρει την
έκκριση της αναζωογονητικής αυξητικής ορμόνης του αδένα της υπόφυσης.

Τα Goji berries έχουν παραδοσιακά συσχετιστεί με τη μακροζωία, το σωματικό σθένος και τη σεξουαλική δύναμη. Σε αρκετές ομάδες μελέτης και έρευνας με ηλικιωμένους ανθρώπους που ο καρπός δινόταν μια φορά την ημέρα για 3 εβδομάδες, επιτεύχτηκαν πολλά ευεργετικά αποτελέσματα και στο 67% ασθενών οι λειτουργίες των Τ- λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού τους τριπλασιάστηκαν σε ισχύ. Επιπροσθέτως, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όλοι οι ασθενείς είχαν μια αύξηση της αισιοδοξίας και των πνευματικών τους δυνάμεων, το 95% των ασθενών κοιμόταν καλύτερα και το 35% των ασθενών ανέκτησαν πλήρως τη σεξουαλική τους λειτουργία. Τα Goji Βerries είναι μια τροφή της υψηλότερης τάξης.

Ο φημισμένος Li Qing Yuen, που έζησε μέχρι την ηλικία των 252 ετών (1678-1930), κατανάλωνε Goji Berries καθημερινά. Η ζωή του Li Qing Yuen είναι η πιο καλά γνωστή και τεκμηριωμένη περίπτωση ακραίας μακροζωίας που έγινε ποτέ γνωστή.


Αυτά τα Goji Βerries αναπτύσσονται σε προστατευμένες πεδιάδες του Θιβέτ και της Κίνας με αρχαίο χώμα εκατομμυρίων ετών, σε άγριες και καλλιεργημένες περιοχές. Τα φυτά μεγαλώνουν σαν θάμνοι με κλαδιά που φτάνουν τα 6 μέτρα. Οι καρποί δεν αγγίζονται ποτέ από χέρια καθώς οξειδώνονται και γίνονται μαύροι αν αγγιχτούν ενώ είναι νωποί. Συλλέγονται μέσα σε ψάθες και ύστερα στεγνώνουν κάτω από σκιά ή στον ήλιο. Το Goji Βerry είναι ένα βαθύ κόκκινο αποξηραμένο φρούτο περίπου στο μέγεθος της σταφίδας και έχει μια πολύ απαλή γεύση. Μια καλή ημερήσια δόση Goji Βerries είναι 10-30 γραμμάρια και μπορούν να ληφθούν αμιγή ή να ανακατευτούν με άλλα αποξηραμένα φρούτα και χυμούς.

ΤΟ GΟJI BERRY ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΤΕ…

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Φυτικά Οσμωτικά Επιθέματα Αποτοξίνωσης

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Cordyceps Sinensis


Το Cordycep Sinensis είναι ένα σπάνιο είδος μανιταριού που χρησιμοποιείται ευρέως στην κλινική ιατρική της Ανατολής. Θεωρείται ένα πανίσχυρο θεραπευτικό μέσο για τις ασθένειες των πνευμόνων και των νεφρών, που αυξάνει την ενέργεια και τη ζωτικότητα, σταματά τις αιμορραγίες, μειώνει το φλέγμα, και αποτελεί ένα Ολιστικό τονωτικό. Από τους δύο βασικούς τύπους του, το χρυσοκάστανο μανιτάρι θεωρείται το πιο θεραπευτικό και είναι πιο ακριβό από το λευκό.


Τα Cordyceps Sinensis φυτρώνουν στις αλπικές χλοερές ζώνες του Νεπάλ, στα υψίπεδα της Κίνας, του Θιβέτ και του Μπουτάν. Στο Νεπάλ τα Cordyceps ονομάζονται στην τοπική διάλεκτο "Yarchagumba" που σημαίνει «Βότανο της Ζωής» και είναι ένας παρασιτικός μύκητας που έχει τεράστια εμπορική ζήτηση σαν ένα τονωτικό/αφροδισιακό και στην ουσία είναι ένας λειχήνας ο οποίος φυτρώνει πάνω στο σώμα μιας προνύμφης!

Τα μανιτάρια συλλέγονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης ή στην αρχή του καλοκαιριού όταν τα χιόνια λιώνουν και οι λειχήνες φυτρώνουν πάνω στους λόφους. Το Yarchagumba φυτρώνει από τα 4.300 μέτρα και πάνω, στα ορεινά της Κίνας, των Ιμαλαΐων και του Θιβέτ.

Θεραπευτικές εφαρμογές

Η σύγχρονη έρευνα δείχνει ότι τα Cordecypes Sinensis θεραπεύουν τις ασθένειες των πνευμόνων, την κίρρωση του ήπατος (70% βελτίωση), το άσθμα και την βραχεία αναπνοή, την ατονία και τη χρόνια κούραση, την ανικανότητα και την πρόωρη εκσπερμάτιση, πόνους στα ισχία και στα γόνατα, τη ζαλάδα και τις εμβοές των αυτιών, τη χοληστερίνη και τις ασθένειες της καρδιάς. Βασικές δράσεις του Cordycep: Προσαρμογόνο, τονωτικό, διεγερτικό του ανοσοποιητικού, ισχυρό θεραπευτικό μέσο.

Το επίσημο Περιοδικό Ιιατρικής «New York Journal of Medicine» ανέφερε ότι τα Cordyceps έχουν ιδιότητες παρόμοιες με το Ginseng, που χρησιμοποιείται για να δυναμώσει το σώμα από χρόνια κούραση, ατονία ή εξάντληση. Έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την ανικανότητα, για χρόνιους πόνους οσφυαλγίας, για τη βελτίωση του σπέρματος και για την αύξηση στην παραγωγή και τον καθαρισμό του αίματος..



Κύρια ευεργετήματα των Cordyceps στην υγεία είναι:

1. Ενδυναμώνει τους πνεύμονες. Οι Θιβετανοί χρησιμοποιούν αυτό το βότανο για να αντεπεξέρχονται στο μεγάλο υψόμετρο.

2. Αυξάνει την ενέργεια του Yang των νεφρών. Θεωρείται από τους Κινέζους ένα φυτικό αφροδισιακό, ένα «Βιάγκρα».

3. Σταματά τον χρόνιο βήχα και ανακουφίζει το αναπνευστικό. Είναι κατάλληλο για νέους και για ενήλικες.

4. Ελέγχει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων όπως και την μετάστασή τους κάνοντας τους κακοήθειςόγκους πιο θεραπεύσιμους.

5. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα Cordyceps βοηθούν στη διατήρηση των ορμονών του σώματος όπως ήταν στην εφηβεία.

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Rhodiola Rosea


Η «Χρυσή ρίζα» ή «Αρκτική ρίζα» Rhodiola rosea, εκφύεται στα μεγάλα ύψη των αρκτικών και ορεινών περιοχών της Ευρώπης και της Ασίας. Δεν έχει καμία βιολογική συγγένεια με την την κοινή τριανταφυλλιά, αλλά λόγω του παρόμοιου αρώματός της, έχει χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του ροδέλαιου των τριαντάφυλλων.
Αν και ο Διοσκουρίδης χρησιμοποίησε πρώτος στην Παγκόσμια ιστορία το φυτό, η χρήση του συνδέθηκε με τους Σκανδιναβούς και τη Ρωσία. Σουηδοί ερευνητές, παραδείγματος χάριν, πιστεύουν ότι οι Βίκινγκς χρησιμοποιούσαν τακτικά την Rhodiola.

Η Rhodiola έχει ταξινομηθεί σαν «προσαρμογόνο» φυτό από Ρώσους ερευνητές, λόγω της δυνατότητάς της να αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού σε ποικίλους χημικούς, βιολογικούς και φυσικούς παράγοντες άγχους.

Εμφανίζει μια σχεδόν απίστευτη
καταπραϋντική, αντικαρκινική, καρδιοπροστατευτική, τονωτική και ενδυναμωτική του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος δράση.

Η έρευνα δείχνει μεγάλη χρησιμότητα σε διαφορετικές ασθενικές καταστάσεις (όπως πτώση στην απόδοση εργασίας, δυσκολίες ύπνου,
μειωμένη όρεξη, οξυθυμία, υπέρταση, πονοκέφαλους, κόπωση από έντονη φυσική ή διανοητική δραστηριότητα).

Η Rhodiola έχει μελετηθεί εντατικά στη Σοβιετική Ένωση - Ρωσία και τις Σκανδιναβικές Χώρες για περισσότερο από 35 έτη και χρησιμοποιείται σχεδόν από όλους τους αθλητές τους.
Η Rhodiola δρα επίσης και σαν αντικαταθλιπτικό. Σε κλινική μελέτη με 150 ασθενείς που έπασχαν από μέτρια κατάθλιψη και επί 1 μήνα ελάμβαναν εκχύλισμα Rhodiola, τα 2/3 παρουσίασαν πλήρη απαλλαγή των κλινικών εκδηλώσεων της κατάθλιψης και έγιναν περισσότερο ενεργοί και κοινωνικοί.
Κλινικές μελέτες έγιναν και για τη βελτίωση της εικόνας ασθενών με νόσο Alzheimer και Parkinson. Η αντικαταθλιπτική και αγχολυτική δράση της
Rhodiola σε σχέση με το Hypericum (St. John’s Wort), Ginkgo biloba και Panax Ginseng ήταν πιο ισχυρή. Επιπλέον, η Rhodiola rosea ήταν 5 φορές λιγότερο τοξική σε σχέση με το Panax ginseng.

Έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι το εκχύλισμα της Rhodiola παρουσιάζει αναγεννητικές ιδιότητες, λόγω της δυνατότητάς του να αυξάνει την αποδοτικότητα των ενδοκυττάριων μηχανισμών αποκατάστασης του DNA.

Η Rhodiola σε εκτεταμένα πειράματα απέδειξε ότι αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού στις τοξίνες που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια εξέλιξης μιας μόλυνσης όπως επίσης ότι καθιστά τον οργανισμό λιγότερο ευαίσθητο στους στρεσογόνους παράγοντες.

Η RHODIOLA ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΤΑΝΟ TOY 21ου ΑΙΩΝΑ!

Για πάνω από 2000 χρόνια, οι λόγιοι έχουν μελετήσει προσεκτικά τα κείμενα των Ελληνικών επικών ποιημάτων. Ποιητές και θεραπευτές έχουν ψάξει για ενδείξεις για την ταυτότητα του μυστηριώδους Φυλαχτού του Προμηθέα Δεσμώτη στον Καύκασο, που τον έκανε να αντέχει στη συνεχή απώλεια του ματωμένου Ιχώρ! Κανένας δεν είχε ποτέ υποψιαστεί ότι η πηγή του φυλαχτού δεν ήταν άλλη από το αρχαίο βότανο Rhodiola Rosea!!!




Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

wolf fantasy howling